Acasă Politica Europa Zoran Milanovic, noul preşedinte al Croaţiei

Zoran Milanovic, noul preşedinte al Croaţiei

-

Zoran Milanovic, lider al Partidului Social-Democrat din Croația, a câştigat scrutinul prezidenţial, învingându-o ieri pe conservatoarea Kolinda Grabar-Kitarović. Potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, fostul premier a obţinut 53,25% din voturile exprimate în turul secund

Croaţia a preluat, la 1 ianuarie, preşedinţia semestrială a Uniunii Europene. Câștigătorul scrutinului va juca un rol important în următoarele luni, în contextul în care blocul comunitar are de gestionat Brexitul.

O altă problemă importantă pe agenda preşedinţiei croate o reprezintă extinderea UE spre est, în contextul în care Franţa s-a opus în octombrie deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord şi Albania.

UE şi cele şase ţări candidate din Balcanii occidentali (Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord şi Serbia) ar urma să se întâlnească la un important summit la Zagreb în perioada 6-7 mai 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sportul, între pasiune, sacrificii și devotament

După ce săptămâna trecută am reușit un prim interviu inedit, de acasă, cu antrenorul echipei masculine de handbal a Universității Craiova, Cătălin...