Acasă Politica Europa Prinţul Andrew al Marii Britanii se retrage din activităţile regale

Prinţul Andrew al Marii Britanii se retrage din activităţile regale

-

Prinţul Andrew se retrage din activităţile regale. Decizia are legătură cu scandalul generat de conexiunile sale cu miliardarul american Jeffrey Epstein.
Prințul Andrew, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a, a declarat că manifestă o înțelegere profundă față de victimele lui Epstein. Acesta s-a sinucis în celula sa dintr-o închisoare din New York, în contextul în care era inculpat pentru agresiuni sexuale.
„Sunt dispus să colaborez cu autoritățile în anchetă, dacă mi se va cere”, a declarat prințul Andrew, citat de BBC.
Ducele de York ar trebui să se prezinte pentru a fi intervievat de anchetatorii americani, spune un avocata Gloria Allred, care reprezentintă unele dintre victimele lui Jeffrey Epstein.

Gloria Allred a pus sub semnul întrebării promisiunea prințului Andrew de a se prezenta la audiere. Ea l-a îndemnat să contacteze autoritățile americane „fără condiții și fără întârziere”. Comentariile ei au venit la câteva ore după ce ducele a anunțat că va renunța la îndatoririle regale asupra scandalului.
„Clientele mele sunt victimele lui Jeffrey Epstein. Ele au vorbit cu forțele de ordine fără a fi„ obligate”să facă acest lucru.”

Comentariile avocatei Allred

Un alt avocat din SUA pentru mai mulți acuzatori al lui Epstein, Lisa Bloom, a declarat că va fi pregătită să servească documente legale despre prințul din Marea Britanie, obligându-l să dea mărturie sub jurământ. Întrebările au fost ridicate cu privire la finanțele prințului, întrucât se înțelege că banii primiți de la stat – cunoscuţi sub denumirea de Suveran Grant – pentru îndatoririle oficiale, se vor încheia acum
O sursă de palat a declarat pentru BBC că prințul va continua să fie implicat în evenimentul său de antreprenor, Pitch @ Palace
Allred a reprezentat femeile abuzate care acuză celebrități americane, precum președintele american Donald Trump, producătorul de film Harvey Weinstein, comediantul Bill Cosby și cântăreața R Kelly.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...