6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPrinţul Andrew al Marii Britanii se retrage din activităţile regale

Prinţul Andrew al Marii Britanii se retrage din activităţile regale

Prinţul Andrew se retrage din activităţile regale. Decizia are legătură cu scandalul generat de conexiunile sale cu miliardarul american Jeffrey Epstein.
Prințul Andrew, unul dintre fiii reginei Elisabeta a II-a, a declarat că manifestă o înțelegere profundă față de victimele lui Epstein. Acesta s-a sinucis în celula sa dintr-o închisoare din New York, în contextul în care era inculpat pentru agresiuni sexuale.
„Sunt dispus să colaborez cu autoritățile în anchetă, dacă mi se va cere”, a declarat prințul Andrew, citat de BBC.
Ducele de York ar trebui să se prezinte pentru a fi intervievat de anchetatorii americani, spune un avocata Gloria Allred, care reprezentintă unele dintre victimele lui Jeffrey Epstein.

Gloria Allred a pus sub semnul întrebării promisiunea prințului Andrew de a se prezenta la audiere. Ea l-a îndemnat să contacteze autoritățile americane „fără condiții și fără întârziere”. Comentariile ei au venit la câteva ore după ce ducele a anunțat că va renunța la îndatoririle regale asupra scandalului.
„Clientele mele sunt victimele lui Jeffrey Epstein. Ele au vorbit cu forțele de ordine fără a fi„ obligate”să facă acest lucru.”

Comentariile avocatei Allred

Un alt avocat din SUA pentru mai mulți acuzatori al lui Epstein, Lisa Bloom, a declarat că va fi pregătită să servească documente legale despre prințul din Marea Britanie, obligându-l să dea mărturie sub jurământ. Întrebările au fost ridicate cu privire la finanțele prințului, întrucât se înțelege că banii primiți de la stat – cunoscuţi sub denumirea de Suveran Grant – pentru îndatoririle oficiale, se vor încheia acum
O sursă de palat a declarat pentru BBC că prințul va continua să fie implicat în evenimentul său de antreprenor, Pitch @ Palace
Allred a reprezentat femeile abuzate care acuză celebrități americane, precum președintele american Donald Trump, producătorul de film Harvey Weinstein, comediantul Bill Cosby și cântăreața R Kelly.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS