21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaMarea Britanie va ieşi din UE la 31 octombrie

Marea Britanie va ieşi din UE la 31 octombrie

Guvernul britanic a dat duminică asigurări că Brexit-ul va avea loc pe 31 octombrie, chiar dacă premierul Boris Johnson a trimis la UE o scrisoare nesemnată prin care a solicitat o amânare, informează Reuters.

„Vom ieşi (din Uniunea Europeană – n. red.) până la 31 octombrie. Avem mijloacele şi capacitatea de a face asta”, a declarat televiziunii Sky News ministrul Michael Gove, însărcinat cu pregătirile în vederea unui Brexit fără acord.

„Scrisoarea a fost trimisă, deoarece parlamentul a cerut să fie trimisă (…), însă parlamentul nu poate schimba decizia premierului, parlamentul nu poate schimba politica sau hotărârea guvernului”, a insistat el.

Tusk a confirmat că a primit mesajul lui Johnson şi a scris în reţeaua Twitter că urmează să se consulte cu liderii Uniunii Europene privind reacţia la semnalele de la Londra.

Duminică, ministrul de externe Dominic Raab s-a declarat încrezător că guvernul dispune de suficiente voturi în Camera Comunelor pentru aprobarea acordului. El a declarat televiziunii BBC că este încrezător privind realizarea Brexit-ului pe 31 şi a apreciat că multor europeni nu le-ar convenit deloc o nouă amânare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS