16.4 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Politica Europa Aeroportul din Barcelona, blocat de protestatari

Aeroportul din Barcelona, blocat de protestatari

-

Mii de separatiști catalani furioși au ieșit luni pe străzi și au încercat să blocheze aeroportul din Barcelona, potrivit Reuters. Protestatarii erau nemulţumiţi de condamnarea a nouă dintre liderii lor pentru tentativa de declarare a independenței Cataloniei, din 2017. Liderii au fost găsiți vinovați pentru răzvrătire, după ce au organizat ilegal un referendum pentru independență. Manifestanții s-au strâns luni seara în fața terminalului 1 al aeroportului. Peste 100 de zboruri au fost anulate pe aeroportul El Prat din Barcelon, iar alte câteva au întârziat în timp ce activiștii s-au confruntat cu poliția.
Mii de protestatari au ieșit pe străzile din mai multe orașe, după ce a fost anunțat verdictul, unde au fost întâmpinați de sute de polițiști anti-revolte trimise de Madrid.

Polițiștii care păzeau aeroportul s-au confruntat cu protestatarii, cu ofițerii care își foloseau bastoanele și trageau gloanțe de spumă și ar putea ataca jurnaliști. Cel puțin 13 persoane au primit asistență medicală. Cel puțin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violențelor izbucnite pe străzile din Barcelona, potrivit unui bilanț al cotidianului El País. Și traficul feroviar a fost afectat de manifestațiile violente de la Barcelona, 50 de curse fiind anulate.

Forțele de ordine au folosit bastoane în încercarea de a dispersa oamenii care s-au adunat la aeroportul din Barcelona. Protestatarii s-au strâns în apropierea ieșirii de la metrou, în incinta terminalului principal al aeroportului din Barcelona. Un număr tot mai mare de protestatari veneau către aeroport, astfel că poliția lua în calcul suspendarea circulației metroului.

Aeroportul El Prat este cel mai mare aeroport al Spaniei după numărul de pasageri și unul dintre cele mai mari din Europa.

Manifestaţii şi în alte oraşe

Manifestanții separatiști au încercat să rupă cordonul poliției și să blocheze activitatea pe aeroport. Ei au atacat forțele de ordine, care au răspuns cu bastoanele de cauciuc. Mai mulți protestatari au fost reținuți.

Manifestații similare s-au desfășurat și în alte localități din Catalonia, cum ar fi Girona și Lleida.
Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut un rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia.
După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat luni că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe cuprinse între 9 și 13 ani de închisoare.

SursaReuters

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Atmosferă de vis în Bănie. Fanii au cântat și...

Așa echipă, așa suporteri! După ce alb-albaștrii...

ȘTIRI GdS

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Alexandru Cicâldău: Am...

Alexandru Cicâldău, marcatorul de serviciu al Universității Craiova în ultima perioadă, se bucură foarte mult pentru victoria cu FCSB.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Dan Nistor: Sper...

Mijlocașul Universității Craiova, Dan Nistor, a sărbătorit cu un gol în poarta FCSB-ului cel de-al 300-lea meci din Liga 1.

„U“ Craiova – FCSB 2-1 | Cristiano Bergodi: Avem...

Strategul Universității Craiova, Cristiano Bergodi, a fost încântat de victoria înregistrată în fața FCSB-ului, o echipă pe care o respectă foarte mult....

Universitatea Craiova – FCSB 2-1 | Bogdan Vintilă: Trebuie...

Antrenorul formației FCSB, Bogdan Argeș Vintilă, consideră că echipa sa nu merita să piardă duminică seară, scor 1-2, în Bănie, în fața liderului Universitatea Craiova.

Horoscop

BerbecO zi cu distracții și voie bună. Sunteţi pus pe șotii, aveţi chef de aventuri, dar şi cu ceva iz de amor....

Bancul zilei

Un tânăr, la petrecerea de Anul Nou, se întoarce către prietenul lui și îi cere o țigară. Acesta îi spune: