11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaEmmanuel Macron: "Polonia blochează eforturile UE privind protecția mediului"

Emmanuel Macron: „Polonia blochează eforturile UE privind protecția mediului”

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a declarat că Polonia blochează eforturile comune la nivelul Uniunii Europene pe tema protejării mediului, informează postul TVN24.

Macron a explicat că, la summitul UE din iunie, că Polonia a blocat o rezoluție privind neutralitatea climatică, ce prevede ca acest obiectiv să fie îndeplinit de toate statele membre UE până în anul 2050. Acesta îndeamnă tinerii din polonia să protesteze pentru ca acest lucru să se poată schimba.

„Adevărul este că doar o țară blochează tot – Polonia”, a afirmat Macron, care îndemnat tinerii să protesteze în Polonia pentru a schimba acest lucru. „Obiectivul meu este să conving alte țări să acționeze”, a adăugat liderul francez.

În ceea ce privește protestele de vineri pe tema schimbărilor climatice, la care au participat milioane de persoane din întreaga lume, Macron a subliniat că „nu vor rezolva problema” și propune acțiuni concrete, cum ar fi organizarea „în fiecare vineri de acțiuni (de strângere de deșeuri) de-a lungul râurilor și pe plajele corsicane”.
Macron a participat, alături de alți lideri mondiali, la summitul ONU privind acțiunile climatice, eveniment care s-a desfășurat luni la New York, și în cadrul căruia au fost discuții despre modul identificarea de acțiuni și metode care să amelioreze starea mediului înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS