16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren

Furtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren

În timp ce nouă canicula încă nu ne dă pace, în alte părţi ale Europei ploi torenţiale și furtuni groaznice lasă în urmă pagube însemnate. În regiunea Lombardia din nordul Italiei, pământul a luat-o la vale, iar în mai multe zone din Germania şi Franţa natura furioasă a făcut prăpăd, informează ProTv.

Zeci de maşini au fost grav avariate şi multe şosele au fost complet acoperite de noroi. Oraşul Casargo, din nordul Italiei, este de nerecunoscut în urma alunecărilor de teren provocate de ploile torenţiale din ultimele zile. Din fericire, deocamdată nu s-au înregistrat victime. Până când pericolul va trece, aproape două sute de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele. În ajutorul lor au venit mai multe echipe de intervenţie care lucrează la foc continuu, în speranţa că vor reuşi să curețe cât mai repede drumurile.

A fost groaznic şi în vestul Germaniei, măturat de furtuni violente. Totul a culminat cu o tornadă pe o autostradă de lângă Stuttgart. Vântul puternic a răsturnat un camion şi a scos din rădăcini mai mulţi copaci. Unul a căzut peste o maşină aflată în trafic.

Un pompier a declarat că un copil a rămas blocat între fiarele contorsionate, dar a fost scos în siguranţă de echipele de intervenţie.

Vezi articolul integral AICI

Raluca-Maria Nedelea

SursaProTv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS