18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump se compară iar cu Mandela și se consideră o victimă a persecuției politice

Trump se compară iar cu Mandela și se consideră o victimă a persecuției politice

Fostul preşedinte american Donald Trump , viitor candidat republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, s-a comparat din nou sâmbătă cu respectatul activist antiapartheid Nelson Mandela, prezentându-se drept o victimă a persecuţiei politice, transmite EFE.

„Voi deveni bucuros un Nelson Mandela modern. Va fi o mare onoare”, a scris Trump pe reţeaua sa de socializare Truth Social, într-o nouă încercare de a se prezenta ca o victimă.

Câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1993, Mandela a fost închis timp de aproape 30 de ani pentru lupta împotriva apartheidului şi a devenit primul preşedinte de culoare al Africii de Sud la primele alegeri libere din 1994, punând capăt a peste trei secole de guvernare de către albi.

Declaraţiile lui Trump au atras critici dinspre campania preşedintelui american, democratul Joe Biden.

„Imaginaţi-vă că sunteţi atât de egocentric încât vă comparaţi cu Iisus Hristos şi Nelson Mandela în scurtul interval de ceva mai mult de o săptămână: acesta este Donald Trump”, a spus în batjocură Jasmine Harris, directoarea pentru mass-media afro-americane a campaniei Biden.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS