21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăPolitica(VIDEO) Cinci ostatici au fost găsiţi morţi într-un tunel în Gaza

(VIDEO) Cinci ostatici au fost găsiţi morţi într-un tunel în Gaza

-

Cinci ostatici israelieni ucişi în captivitatea Hamas au fost recuperaţi dintr-o reţea de tuneluri subterane din nordul Fâşiei Gaza, a anunţat duminică armata.

Imagini cu o baie cu gresie albă şi o cameră de lucru legate prin pasaje întunecate din beton, potrivit www.ndtv.com.

În mesaj nu se precizează cum au murit cei cinci. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că se aşteaptă efectuarea autopsiilor. „Vom informa familiile şi apoi publicul, în funcţie de ceea ce vor aproba familiile”, a declarat el.

La începutul acestei luni, trupurile lui Ziv Dado, un soldat israelian de 36 de ani, și ale lui Eden Zakaria, un participant de 27 de ani la un festival de muzică din sudul Israelului atacat de Hamas, au fost recuperate după ce au fost luate ostatice pe 7 octombrie. Celelalte trei cadavre, identificate ca Sgt Ron Sherman, Cpl Nik Beizer și Elia Toledano, au fost acum găsite în ajunul Crăciunului. Imaginile postate de IDF pe X arată că trupele israeliene își aduc omagiu ostaticilor căzuți.

„Cei trei soldați căzuți pe care i-am recuperat astăzi de aici și este o valoare supremă să aducem poporul nostru la o înmormântare corectă în Țara Israelului”, a remarcat un soldat în videoclip.

Hamas îi consideră vinovaţi de moartea ostaticilor pe israelieni

Sâmbătă, Hamas a raportat că a pierdut contactul cu un grup responsabil pentru cei cinci ostatici ținuți captivi în Fâșia Gaza, speculând că aceștia au fost uciși în timpul unui raid israelian. Ministerul Sănătăţii condus de Hamas din Gaza a declarat că cel puţin 60 de persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian de duminică.

Hamas a publicat o înregistrare video care arată trei dintre ostatici în viaţă în ceea ce părea a fi un dormitor îngust, cu gresie albă şi fără ferestre, cu o priză electrică de perete.

Într-un mesaj în ebraică adresat Israelului, gruparea islamistă susţinută de Iran a precizat: „Armele voastre militare i-au ucis pe cei trei”.

Hamas a declarat anterior că unii ostatici au murit în timpul bombardamentelor israeliene din Gaza. De asemenea, a ameninţat că va executa ostaticii.

Citeşte şi: (VIDEO) Aproximativ 4,4 milioane pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Klaus Iohannis se pensionează. Ce pensie va primi

Klaus Iohannis a decis să se pensioneze din funcția de profesor la Colegiul...

ȘTIRI GdS