20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalArmistițiul umanitar în Gaza, prelungit cu două zile

Armistițiul umanitar în Gaza, prelungit cu două zile

Armistițiul umanitar în Gaza a fost prelungit cu două zile. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed al Ansari. Casa Albă a declarat că 20 de femei și copii israelieni vor fi eliberați în timpul prelungirii armistițiului.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Qatar, Majed al Ansari, a anunțat că s-a ajuns la un acord pentru prelungirea armistițiului umanitar cu încă două zile în Fâșia Gaza, scrie The Guardian.

Hamas a declarat că a convenit cu Qatar și Egipt să prelungească cu două zile armistițiul umanitar cu Israelul.

Un oficial Hamas a declarat pentru Reuters că prelungirea armistițiului se face în aceleași condiții ca și precedenta încetare a focului de patru zile.

O zi suplimentară pentru fiecare 10 ostatici eliberați

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat că alte 20 de femei și copii israelieni vor fi eliberați în timpul prelungirii de două zile a armistițiului în curs între Israel și Hamas, scrie The Times of Israel.

Acordul a fost structurat într-un mod în care Israelul ar fi de acord să prelungească armistițiul cu o zi suplimentară pentru fiecare 10 ostatici eliberați de Hamas.

Kirby a spus că au existat rezerve privindu-i pe ostaticii israelieni care vor fi eliberați luni deoarece Hamas a încercat inițial să elibereze mai mulți copii fără mamele lor. Oficialul american a afirmat că nu știe dacă între cei 11 ostatici care vor fi eliberați astăzi se vor afla și cele două femei cu cetățenie americană ținute de Hamas în Gaza.

Citeşte şi: Antena Group, la tribunal cu chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS