18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăPolitica(VIDEO) Joe Biden: Atrocitățile comise de Hamas îi fac pe cei de la ISIS să ”pară ceva mai raționali”

(VIDEO) Joe Biden: Atrocitățile comise de Hamas îi fac pe cei de la ISIS să ”pară ceva mai raționali”

-

Președintele SUA, Joe Biden, a promis din nou sprijinul american pentru Israel și în același timp a condamnat Hamas, într-o discuție cu Benjamin Netanyahu. Biden a spus că atrocitățile comise de Hamas îi fac pe cei de la ISIS să ”pară ceva mai raționali”. De asemenea, Biden susține că atacul asupra spitalului din Gaza a fost comis ”de cealaltă echipă, nu de voi”.

„Pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de voi. Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe, trebuie să depășim multe lucruri”, a spus Biden în timpul discuției cu Netanyahu.

”Am vrut să fiu aici astăzi pentru simplul motiv că vreau ca poporul israelian, oamenii din întreaga lume să știe că Statele Unite ale Americii sunt de partea Israelului. Am vrut să vin personal și să fac acest lucru clar”, a spus Biden, conform stiripesurse.ro.

Președintele a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului

Președintele a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, spunând că grupul „a comis lucruri rele și atrocități care fac ca ISIS să pară ceva mai rațional”.

Biden a spus că Israelul are dreptul să se apere, dar a ținut să precizeze și faptul că „trebuie să ținem cont și de faptul că Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian și că nu i-a adus decât suferință”.

Premierul Israelului: „Lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas”

Premierul Israelului a mai spus că „lumea civilizată trebuie să se unească pentru a învinge Hamas”, la fel cum a făcut-o și în cazul Isis.

„Vom învinge Hamas și vom elimina această amenințare teribilă din viețile noastre”, a continuat premierul israelian, spunând că nu este doar de dragul țării sale, ci al tuturor.

El l-a numit pe Biden un „prieten adevărat” și a lăudat decizia sa „profund emoționantă” de a vizita Israelul în timpul războiului.

„Știu că vorbesc în numele poporului israelian când vă mulțumesc”, a adăugat el, înainte ca Biden să înceapă să vorbească.

Citeşte şi: Nouă răniţi în urma exploziei unei grenade într-un poligon militar 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Primăria Craiova va crește flota RAT-ului cu încă 22...

Primăria Craiova a scos la licitație achiziționarea unui lot...

ȘTIRI GdS