11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPutin, discurs în Piața Roșie: „Noi salvăm lumea de nazism“

Putin, discurs în Piața Roșie: „Noi salvăm lumea de nazism“

-

Putin, discurs în Piața Roșie: „Noi salvăm lumea de nazism“. Președintele Vladimir Putin a deschis marți, în Piața Roșie din Moscova, parada de Ziua Victoriei în Rusia. O celebrare bombastică a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, umbrită de eșecurile militare din Ucraina, scrie agenția AFP.

Televiziunea de stat l-a arătat pe Putin poziționat alături de veterani din cel de-al Doilea Război Mondial în Piața Roșie. Mii de membri ai armatei ruse s-au adunat pentru a mărșălui în acompaniamentul unei fanfare militare, conform G4Media.ro.

Putin: Rusia se apără împotriva „terorismului internațional”

Vladimir Putin a susținut că Rusia se apără împotriva „terorismului internațional” și că își va „apăra cetățenii”. Acesta a susținut din nou că „orice ideologie a supremației nu este acceptabilă” pentru Moscova. A acuzat elitele occidentale și globaliștii că „provoacă conflicte… încurajează rusofobia și naționalismul”.

„Ei distrug valorile tradiționale ale familiei”, a reafirmat președintele rus. Acesta a acuzat națiunile occidentale că au „uitat cine a distrus acest rău, cine și-a apărat patria, cine a eliberat popoarele Europei”.

Putin a acuzat alte țări că încearcă să „șteargă memoria adevăraților eroi”

Putin a acuzat alte țări că încearcă să „șteargă memoria adevăraților eroi” prin distrugerea monumentelor comemorative ale luptătorilor și generalilor sovietici. El spune că acestea „creează un adevărat cult al nazismului”.

„Ei încercau să anuleze rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial și să destabilizeze sistemul de securitate internațională și dreptul internațional și încearcă să suprime” Rusia, a mai spus Putin.

„În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, strămoșii noștri au dovedit că nu există nimic mai puternic decât dragostea noastră pentru Patrie, pentru Rusia, pentru armata noastră, pentru victorie”, și-a încheiat Putin discursul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cod galben de precipitații

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de...

ȘTIRI GdS