22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalPropunere: Rușii ar putea să plece din țară doar cu programare prealabilă la autorități

Propunere: Rușii ar putea să plece din țară doar cu programare prealabilă la autorități

Rușii s-ar putea vedea nevoiți să își facă programări prealabile pentru a putea părăsi țara, conform unei propuneri a parlamentarilor.

Oficialii ruși au dat în mod repetat asigurări că autoritățile nu vor închide granițele țării după ce decretarea mobilizării parțiale în luna septembrie a anului trecut a declanșat un veritabil exod din Rusia.

Însă Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a anunțat că autoritățile creează liste cu cei care au plecat din țară, și că aceștia riscă să își piardă mașinile lăsate la graniță pentru a trece mai rapid pe jos frontiera la punctele de trecere ale frontierei.

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului de la Moscova, a pregătit mai multe modificări ale legislației rusești care ar permite părăsirea țării doar cu o programare prealabilă la autorități, relatează RBC, conform Hotnews. Probabil pentru a disimula importanța măsurii, ea nu este prevăzută într-un nou proiect legislativ, ci în mai multe amendamente aduse legii „Cu privire la autostrăzi și activități rutiere în Rusia”. care obligă autoritățile să păstreze data și ora trecerii granițelor Rusiei cu mașina.

Ce procedură ar vrea să implementeze Duma de Stat

Propunerile au fost făcute de către Evgheni Moskicev, șeful Comisiei de transport din Duma de Stat, ele stipulând, printre altele că persoanele care vor să părăsească Rusia vor „putea rezerva data și ora trecerii frontierei prin sistemul informațional de stat al documentelor electronice de transport”.

Modificările vor afecta mașinile deținute atât de cetățeni ruși, cât și de cetățeni străini și apatrizi.

Ulterior, președintele Comisiei pentru politici sociale din Duma de Stat, Yaroslav Nilov, a sfătuit ca modificările propuse să nu fie percepute ca un semnal de pregătire a închiderii granițelor țării.

Citește mai mult aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS