9.4 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaAutoritățile din Sibiu, acuzate că au sărbătorit Mica Unire mai devreme cu o săptămână ca să plece în minivacanță

Autoritățile din Sibiu, acuzate că au sărbătorit Mica Unire mai devreme cu o săptămână ca să plece în minivacanță

Prefectul din Sibiu și vicepreședintele Consiliului Județean sunt acuzați de reprezentanții PSD din județ că au sărbătorit mai devreme cu aproape o săptămână Ziua Micii Uniri pentru a pleca în vacanță. La solicitarea AGERPRES în legătură cu poziţia PSD Sibiu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Gabriela-Elena Luca, a precizat: „Fiind zi de sărbătoare, nu intrăm în polemică cu nimeni”. 

„Mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţe”, fapt pe care social-democraţii îl descriu drept „o ruşine”.

„Simulacru de sărbătoare”

„Sperăm ca Partidul Naţional Liberal Sibiu să înceapă să respecte istoria şi eroii neamului românesc. Să sărbătoreşti anticipat Ziua Micii Uniri în 18 ianuarie, cu şase zile înainte de data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor, să dansezi Hora Unirii şi să mergi la spectacole aniversare în altă zi pe motiv că mai-marii oraşului sunt plecaţi în minivacanţă este o ruşine! Din acest motiv, PSD nu a răspuns la invitaţia prefectului şi nu a participat, în 18 ianuarie, la acest simulacru de sărbătoare. Ne exprimăm speranţa că domnul prefect n-o să mai facă astfel de gafe, care aduc atingere demnităţii românilor”, a transmis PSD Sibiu, marţi, printr-un comunicat de presă.

Cine a participat la Hora din 18 ianuarie

Pe 18 ianuarie, în centrul municipiului Sibiu, în faţa sediului Primăriei, prefectul Mircea Creţu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul de istorie Sorin Radu, dar şi studenţi din Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” au sărbătorit Mica Unire şi au încins o horă.

Conform imaginilor publicate de către Prefectura Sibiu, la evenimentul din 18 ianuarie dedicat Unirii Principatelor au mai participat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, Tiberiu Ivancea, dar şi liderul USR Sibiu, consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu.

La acea dată, Instituția Prefectului transmitea următorul mesaj: „Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, a participat astăzi, 18 ianuarie 2023, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Le mulțumim pe această cale tuturor participanților, Consiliului Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, Filarmonicii de Stat Sibiu, structurilor militare din garnizoana Sibiu, Universității „Lucian Blaga ” din Sibiu, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu ” din Sibiu și domnului rector prof. univ. dr. habil. Sorin Radu”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS