2.3 C
Craiova
marți, 5 decembrie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDonald Trump, amendat pentru că i-a intentat un proces „inutil” lui Hillary Clinton

Donald Trump, amendat pentru că i-a intentat un proces „inutil” lui Hillary Clinton

Un judecător federal american i-a condamnat joi pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe avocatul său la o amendă de aproape 1 milion de dolari pentru că au intentat un proces „inutil” împotriva lui Hillary Clinton, acuzând-o de tentativă de înşelăciune la alegerile prezidenţiale din 2016, informează France Presse, citată de Agerpres.

Judecătorul John Middlebrooks a considerat că miliardarul republican, care speră să se întoarcă la Casa Albă în 2024, a comis o „utilizare abuzivă a instanţelor”, intentând acţiune în justiţie „pentru a promova în mod necinstit un discurs politic”.

Cererea, pe care judecătorul Middlebrooks a respins-o anul trecut, susţinea că Hillary Clinton şi alte persoane au încercat să convingă publicul că Trump era în campanie în complicitate cu Rusia. Fostul preşedinte cerea daune în valoare de 70 de milioane de dolari de la fosta sa contracandidată, pe care el a învins-o în cele din urmă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

Trump, acuzat că își dă în judecată adversarii politici ca să se răzbune

Această acţiune în justiţie „nu ar fi trebuit niciodată intentată”, a afirmat magistratul în hotărârea sa de 45 de pagini.

Caracterul „inadecvat ca recurs legal era evident încă de la început. Niciun avocat rezonabil nu ar fi depus-o. Destinată unui scop politic, niciunul dintre argumentele plângerii nu stabileşte o cerere legală admisibilă”, a mai scris judecătorul.

Hotărârea îi condamnă pe Trump şi pe avocatul său Alina Habba să plătească 937.989,39 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de judecată ale părţii adverse.

Donald Trump este un „pledant prolific şi sofisticat care foloseşte în mod repetat tribunalele pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici”, a scris de asemenea judecătorul Middlebrooks.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS