3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolonia nu permite accesul delegației ruse la reuniunea OSCE

Polonia nu permite accesul delegației ruse la reuniunea OSCE

Polonia a refuzat intrarea pe teritoriul său a delegației ruse pentru o reuniune ministerială a OSCE programată la începutul lunii decembrie în orașul Lodz, a declarat vineri pentru AFP un purtător de cuvânt al Ministerului polonez de Externe, informează Hotnews.

Întrebat explicit de AFP dacă Varșovia a refuzat intrarea delegației ruse, Lukasz Jasina a răspuns cu un „Da” sec, exprimat prin SMS.

Reuniunea anuală a celor 57 de miniștri de externe din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, a cărei președinție rotativă este deținută anul acesta de Polonia, va avea loc la 1 și 2 decembrie la Lodz.

Această reuniune ministerială este organul central al acestei organizații internaționale, responsabil pentru deciziile sale.

Reuniunea anuală reprezintă o oportunitate pentru miniștrii de externe de a discuta și evalua situația de securitate din regiunea euroatlantică și eurasiatică, precum și activitatea organizației în toate domeniile sale de activitate.

Întrebat despre posibila prezență a ministrului (rus) Lavrov la Lodz, Jasina a răspuns, tot prin SMS, că „nu avem în vedere o vizită a ministrului Lavrov la Lodz”, fără a preciza însă dacă șefului diplomației ruse i s-a refuzat intrarea în persoană.

În urma agresiunii Rusiei în Ucraina, Polonia și cele trei state baltice au anunțat în septembrie că au convenit să restricționeze temporar intrarea cetățenilor ruși, chiar și a celor cu vize UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS