1.2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalDonald Trump mai pierde un mare sponsor al campaniei prezidenţiale

Donald Trump mai pierde un mare sponsor al campaniei prezidenţiale

Fondatorul grupului Blackstone, Stephen Schwarzman, care a fost unul dintre principalii contribuitori de pe Wall Street la campania lui Donald Trump din 2020, a anunţat că nu-l va susţine pe Trump pentru alegerile din 2024. Este o nouă lovitură puternică după ce un alt fost aliat puternic al lui Trump, magnatul media Rupert Murdoch, i-ar fi spus că nu-l mai sprijină pentru 2024, informează Agerpres.

Donald Trump și-a anunțat marți candidatura la alegerile prezidențiale din Statele Unite, care vor avea loc peste doi ani. 

„Este timpul ca Partidul Republican să treacă la o nouă generaţie de lideri şi intenţionez să-l susţin pe unul dintre ei la alegerile primare pentru preşedinţie”, a declarat Stephen Schwarzman, preşedinte şi director executiv al companiei de investiţii Blackstone.

El a fost unul dintre principalii donatori şi în campania pentru alegerile de săptămâna trecută din SUA, de la mijlocul mandatului, cheltuind 35,5 milioane de dolari pentru a-i susţine pe republicani, cărora le lipseşte acum doar un mandat pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanţilor.

Nici Rupert Murdoch nu-l mai susţine pe Trump

Republicanii nu au reuşit însă să cucerească Senatul, iar majoritatea candidaţilor sprijiniţi de Trump au pierdut cursa.

„Americii îi merge mai bine când liderii ei sunt înrădăcinaţi în prezent şi viitor, nu în prezent şi trecut”, a mai scris directorul Blackstone.

Pe de altă parte, acţiunile companiilor având legături cu Trump au crescut miercuri, după ce fostul preşedinte şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat.

Și mogulul media Rupert Murdoch l-ar fi avertizat pe Donald Trump că publicațiile sale nu-l vor susține într-o eventuală încercare de a reveni la Casa Albă, scrie The Guardian. De altfel, felul în care este prezentat Trump în publicațiile lui Murdoch arată destul de clar că nu se mai bucură de sprijinul miliardarului australian.

Noul favorit al lui Murdoch pare să fie Ron DeSantis, tânărul guvernator al statului Florida, care se bucură de o atenție pozitivă în media patronată de magnat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS