1.2 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaInternationalTrump îl numește pe Biden „inamicul statului” într-un discurs virulent după perchezițiile la reședința sa

Trump îl numește pe Biden „inamicul statului” într-un discurs virulent după perchezițiile la reședința sa

Fostul preşedinte american Donald Trump l-a numit pe Joe Biden inamicul statului, după ce acesta îl descrisese drept o ameninţare pentru democraţie. Într-un miting de campanie în Pennsylvania pentru alegerile de la jumătatea mandatului, miliardarul republican a denunţat de asemenea percheziţia spectaculoasă întreprinsă de FBI la reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în Florida, pe 8 august, unul ”dintre abuzurile de putere cele mai şocante din partea unei administraţii în istoria americană”.

Trump a prezentat un bilanţ negativ al mandatului de până acum al democratului, relatează AFP, conform Agerpres.

”El (Joe Biden) este inamicul statului”, a atacat Donald Trump, răspunzând atacurilor virulente ale succesorului său, care îl acuzase cu două zile în urmă că reprezintă, împreună cu ”republicanii MAGA” (Make america great again), ”un extremism care ameninţă înseşi fundamentele Republicii noastre”.

”Discursul lui nu a fost decât ură şi furie”, a spus Trump în faţa susţinătorilor săi, acuzând ”discursul cel mai odios, plin de ură şi divizant care a fost pronunţat vreodată de un preşedinte american”.

În discursul rostit joi la Philadelphia, Biden chemase la salvarea ”sufletului Americii”, criticându-i virulent pe cei care ”nu respectă Constituţia”, ”nu cred în statul de drept”, ”nu recunosc voinţa poporului”.

”Aţi putea să luaţi cei mai răi cinci preşedinţi din istoria Statelor Unite şi să-i puneţi la un loc, nu ar fi putut să facă răul pe care Joe Biden l-a făcut ţării noastre în mai puţin de doi ani”, a mai acuzat Trump, denunţând inflaţia şi creşterea insecurităţii.

Trump, despre percheziționarea reședinței sale din Florida: Un abuz de putere șocant

În prima sa apariţie publică după percheziţionarea reşedinţei sale din Florida de către FBI, Trump a mai afirmat că aceasta constituie ”exemplul cel mai frapant al ameninţărilor foarte reale care apasă asupra libertăţii americanilor” şi unul ”dintre abuzurile de putere cele mai şocante din partea unei administraţii în istoria americană”.

”Raidul ruşinos şi descinderea în casa mea din Mar-a-Lago au fost o parodie de justiţie”, a insistat fostul preşedinte, care cochetează deschis cu o nouă candidatură în 2024.

FBI a întreprins această perchiziţie în baza suspiciunilor că fostul preşedinte Trump păstrează în mod ilegal documente confidenţiale din mandatul său la Casa Albă (2017-2021).

Anchetatorii federali suspectează că, printre cele în jur de 30 de cutii confiscate, se află documente strict secrete ”probabil ascunse” pentru a împiedica ancheta, afirmă un document al Departamentului de Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS