15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalAnchetă Der Spiegel: Cum a călătorit fiica lui Putin în Germania fără știrea autorităților nemțești

Anchetă Der Spiegel: Cum a călătorit fiica lui Putin în Germania fără știrea autorităților nemțești

Fiica lui Vladimir Putin, Katerina Tihonova a călătorit în Germania de mai multe ori în ultimii ani fără ca autoritățile din această țară să fie informate cu privire la vizitele sale, arată o investigație Der Spiegel, conform Adevărul.

Tihonova făcut numeroase călătorii în Bavaria împreună cu gărzi de corp din cadrul serviciului rus de securitate prezidențială. Reporterii Der Spiegel au descoperit că autoritățile germane nu fuseseră informate cu privire la aceste vizite.

Katerina Tihonova, al cărei tată este președintele rus Vladimir Putin, s-a cazat la hotelul  Mandarin Oriental în noaptea de 22 decembrie 2016, într-o zi de joi, potrivit documentelor obținute de DER SPIEGEL și de portalul rusesc de investigații IStories. De asemenea, rezervările aeriene, copiile pașapoartelor și emailurile interne ale aparatului de securitate rusesc indică faptul că Tihonova a călătorit în Germania de peste 20 de ori în ultimii ani – vizitele sale trecând neobservate. De fiecare dată, a fost însoțită de gărzi de corp – probabil înarmate – din cadrul Serviciului Federal de Protecție (FSO), care se ocupă de siguranța președintelui rus și a altor înalți oficiali.

Călătoriile frecvente ale fiicei lui Putin și ale anturajului său pun probleme diplomatice și de securitate considerabile. Contrar practicii internaționale, oficialitățile din Rusia nu au considerat necesar să informeze guvernul german cu privire la deplasările lui Tihonova, notează Der Spiegel. Pe lângă încălcarea etichetei, Kremlinul își arată pe această cale nivelul de considerație față de securitatea și interesele Germaniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS