10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalIstanbul: Protest amplu după ce o politiciană a fost condamnată pentru insultarea lui Erdogan

Istanbul: Protest amplu după ce o politiciană a fost condamnată pentru insultarea lui Erdogan

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă la un miting la Istanbul pentru a protesta față de condamnarea lui Canan Kaftancioglu, o importantă figură a opoziției turce, pentru insultarea președintelui și a statului, transmite Reuters, conform Hotnews.

Demonstranții din cartierul central Maltepe au intonat cântece și au fluturat steagurile opoziției și pe cel național.

Kaftancioglu, care a fost condamnată la aproape cinci ani de închisoare, conduce filiala din Istanbul a Partidului Republican al Poporului (CHP) și este una dintre cele mai puternice voci din cadrul acestuia.

În 2019, ea a jucat un rol important în alegerile municipale din oraș, în urma cărora CHP a preluat primăria, care fusese deținută în ultimii 25 de ani de Partidul AK al președintelui Tayyip Erdogan și de predecesorii săi islamiști.

Independența judiciară a Turciei a fost în centrul atenției în ultimii ani, în special de la o reprimare a sistemului judiciar și a altor organisme de stat după lovitura de stat eșuată din 2016 și trecerea la o președinție executivă anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS