6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaRusia expulzează 27 de diplomaţi spanioli şi 24 italieni

Rusia expulzează 27 de diplomaţi spanioli şi 24 italieni

Rusia anunţă, miercuri, expulzarea a 27 de diplomaţi spanioli şi a altor 24 de diplomaţi italieni, ca măsură de retorsiune, după ce Spania şi Italia au luat o măsură similară în luna aprilie, în urma invaziei ruse în Ucraina, informează News.ro.

Douăzeci şi şapte de diplomaţi spanioli trebuie să părăsească Rusia în decurs de o săptămână, a anunţat, miercuri, Ministerul de Externe al Rusiei.

Alţi 34 de diplomaţi francezi au fost expulzaţi de către Rusia, ca măsură de retorsiune, după ce Franţa a expulzat în aprilie 41 de diplomaţi ruşi, suspectaţi de spionaj, în urma invaziei ruse a Ucrainei.

Francezii au termen două săptămâni să părăsească Rusia.

În total, Moscova a decis expulzarea a 85 de diplomaţi din Franţa, Spania şi Italia.

Spania a expulzat în luna aprilie 25 de diplomaţi ruşi din cadrul ambasadei Rusiei la Madrid, alăturându-se altor ţări din Uniunea Europeană care au ordonat oficialilor ruşi să părăsească teritoriile ţărilor lor.

De asemenea, Italia a decis în luna aprilie să expulzeze 30 de diplomaţi ruşi din motive de ”securitate naţională”, a declarat ministrul italian de Externe Luigi Di Maio, la Berlin, într-o conferinţă pe tema securităţii Republicii Moldova.

Premierul italian Mario Draghi a descris mişcarea Rusiei drept un ”act ostil”.

”Această decizie nu trebuie să ducă la o întrerupere a canalelor diplomatice, deoarece prin acele canale, dacă vom reuşi, vom obţine pacea”, a subliniat Draghi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS