10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaPremierul canadian, Justin Trudeau, anunță redeschiderea ambasadei la Kiev

Premierul canadian, Justin Trudeau, anunță redeschiderea ambasadei la Kiev

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a venit duminică în Ucraina, într-o vizită surpriză, a mers la Irpin și s-a întâlnit apoi cu președintele Volodimir Zelenski alături de care a susținut o conferință de presă și a anunțat redeschiderea ambasadei țării sale la Kiev.

 Justin Trudeau a anunțat, de asemenea, că va fi acordată mai multă asistență militară pentru Ucraina, inclusiv drone cu camere de luat vederi, imagini prin satelit, arme de calibru mic, muniție și finanțare pentru operațiuni de deminare.

De asemenea, premierul canadian a anunțat că vor fi eliminate tarifele comerciale pentru toate importurile ucrainene care ajung în Canada în următorul an.

„Putin este responsabil pentru crime de război odioase și trebuie să existe responsabilitate!“

„Este clar că Vladmir Putin este responsabil pentru crime de război odioase și trebuie să existe responsabilitate!“, a declarat Trudeau, citat de CNN.
Comentariile lui Trudeau au fost făcute în timpul unei vizite surpriză de weekend în Ucraina, anunțată de biroul său duminică dimineață.

Primarul suburbiei Irpin din Kiev a anunțat pe Telegram că Trudeau a făcut o vizită neanunțată în orașul său, care a fost temporar ținut de trupele rusești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS