4.5 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalSecretarul general al ONU se va întâlni, la Moscova, cu Putin pentru a încerca o mediere între Rusia şi Ucraina

Secretarul general al ONU se va întâlni, la Moscova, cu Putin pentru a încerca o mediere între Rusia şi Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni marţi la Moscova cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, au anunţat vineri Kremlinul şi un purtător de cuvânt al ONU, transmite Reuters.

Guterres ceruse săptămâna aceasta să fie primit la Kiev şi Moscova de preşedinţii Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin pentru a încerca o mediere între Rusia şi Ucraina care să pună capăt războiului declanşat de agresiunea rusă.

Înaintea acestei solicitări, Kremlinul s-a plâns că secretarul general al ONU nu a dorit să-l contacteze pe preşedintele Putin în perioada scursă de la începerea conflictului.

Guterres va avea la Moscova, de asemenea, o întâlnire de lucru şi un dineu cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, mai notează sursa citată de Agerpres.

Negocierile ruso-ucrainene ”trenează”

Acesta din urmă a declarat vineri că negocierile ruso-ucrainene ”trenează” şi a estimat că Ucraina nu manifestă dorinţa de a le continua, după ce negociatorii ucraineni au revenit asupra unor propuneri formulate anterior şi nu au răspuns încă unor alte propuneri ale Moscovei, care acuză astfel o atitudine inconsecventă din partea Kievului, ce ar fi în opinia lui Lavrov rezultatul unor influenţe ale Washingtonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS