17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMinistrul de externe ucrainean, în vizită la București: „România și-a arătat adevărata față, de prieten”

Ministrul de externe ucrainean, în vizită la București: „România și-a arătat adevărata față, de prieten”

Războiul este momentul adevărului, a declarat, vineri, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, adăugând că, în acest context, „România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten”.

Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti, a fost primit de premierul Nicolae Ciucă şi a avut convorbiri cu ministrul Bogdan Aurescu.

„Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată”, a afirmat şeful diplomaţiei de la Kiev, în conferinţa de presă comună cu Aurescu.

El a adăugat că Ucraina va învinge. „Nu vă îndoiţi, vom câştiga, dar pentru a reuşi cât mai curând trebuie să cooperăm cât mai repede, pe toate palierele”, a subliniat Dmitro Kuleba.

„România a avut o politică inteligentă”

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a afirmat, vineri, că ţara sa nu comentează legat de ajutorul militar primit, adăugând că, de la începerea războiului, România a avut „o politică inteligentă”.

„Armelor, ca şi banilor le place liniştea şi nu comentăm legat de ceea ce primim şi de unde, dacă nu există un anunţ oficial în legătură cu asta”, a punctat şeful diplomaţiei de la Kiev, aflat în vizită la Bucureşti, în conferinţa de presă comună cu ministrul Bogdan Aurescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS