25.6 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăPoliticaViorica Dăncilă a demisionat din PSD

Viorica Dăncilă a demisionat din PSD

Viorica Dăncilă a anunțat marți că a demisionat din PSD și s-a înscris în partidul NOI (Națiune, Oameni, Împreună), o formațiune politică înregistrată în acest an, informează Hotnews.ro.

„După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul ,,Națiune Oameni Împreuna” (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Partidul NOI a fost înregistrat definitiv în registrul partidelor politice în 13 ianuarie 2022, potrivit Tribunalului București.

Partidul NOI este condus interimar de un IT-ist din Cluj, Bogdan Petrescu.

De ce pleacă Dăncilă din PSD

Viorica Dăncilă, fost premier și fost președinte PSD, spune că a ales să părăsească formațiunea condusă acum de Marcel Ciolacu pentru că nu se mai regăsește și „nu mai rezonează cu deciziile pe care actuala conducere le ia”.

„Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a scris ea pe Facebook.

Viorica Dăncilă spune că revine în politică „pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”

„Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului ,,Națiune Oameni Împreună”(NOI)”, a precizat ea.

Viorica Dăncilă a demisionat şi din funcţia de consultant la BNR

Viorica Dăncilă a demisionat și de la BNR, după ce a anunţat marţi că a plecat din PSD.

Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu, a declarat că Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR, ultima zi de lucru fiind luni.

Contractul acesteia a fost desfăcut cu acordul părților.

Viorica Dăncilă a lucrat peste un an la bancă, de la începutul lui 2021, pe post de consultant de strategie al guvernatorului Mugur Isărescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS