26.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăPolitica(VIDEO) Iohannis: Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui la consolidarea Pieţei Unice

(VIDEO) Iohannis: Aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui la consolidarea Pieţei Unice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aderarea României şi a Bulgariei la Schengen va contribui în mod esenţial la consolidarea Pieţei Unice şi la întărirea rezilienţei Uniunii Europene în ansamblul său.

https://www.facebook.com/AdministratiaPrezidentialaRO/videos/1453680701701473

Şeful statului a avut convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale cu omologul bulgar, Rumen Radev, care efectuează o vizită de lucru în România.

„Am abordat şi obiectivul ţărilor noastre cu privire la avansarea procesului de aderare la Spaţiul Schengen. Aderarea noastră va contribui în mod esenţial la consolidarea Pieţei Unice şi la întărirea rezilienţei Uniunii în ansamblul său, ceea ce este cu atât mai necesar în contextul actual, marcat de crize multiple.

Măsurile adoptate de autorităţile române de gestionare a frontierei în contextul actualului flux de refugiaţi din Ucraina au demonstrat, încă o dată, că România aplică eficient standardele comune care decurg din acquis-ul Schengen”, a punctat Klaus Iohannis, în conferinţa de presă comună cu omologul bulgar, conform Agerpres.

Preşedintele Iohannis a spus că a convenit cu omologul bulgar menţinerea unei strânse coordonări în perioada următoare pe acest subiect. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS