27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaIohannis a vorbit cu președintele Poloniei despre situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre

Iohannis a vorbit cu președintele Poloniei despre situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, o convorbire la telefon cu președintele Poloniei despre situația de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre. Cei doi au discutat și despre sancțiunile care urmează să fie impuse Rusiei, după recunoașterea celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

„Am avut o convorbire foarte importantă astăzi cu președintele Andrzej Duda pentru a discuta despre situația gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acțiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internațional și a măsurilor comune care urmează să fie luate la NATO și în formatul București9”, a scris președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Twitter.

Președintele României a condamnat recunoașterea de către Rusia a celor două regiuni din estul Ucrainei

Luni seara, președintele României a condamnat recunoașterea de către Rusia a celor două regiuni din estul Ucrainei ca state independente și a spus că trebuie un răspuns „sever” al comunității internaționale. Șeful statului afirmă că, prin acțiunile sale, Rusia „amenință pacea și securitatea globale”.

„Comunitatea internațională trebuie să sancționeze ferm, imediat și fără echivoc această decizie lipsită de responsabilitate a Rusiei. România reafirmă și în acest context susținerea puternică pentru suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei și va acționa în coordonare cu partenerii și aliații săi pentru aplicarea măsurilor de răspuns potrivite”, se arată în declarația lui Klaus Iohannis, transmisă de Palatul Cotroceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS