25.1 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaDirectorul SRI, chemat la discuții în Parlament pe tema situaţiei de la graniţa Ucrainei

Directorul SRI, chemat la discuții în Parlament pe tema situaţiei de la graniţa Ucrainei

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, este invitat, marţi, la şedinţa Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, pentru discuţii despre situaţia de securitate din zona extinsă a Mării Negre şi de pe Flancul Estic al NATO, a informat, luni, preşedintele comisiei, senatorul Cristian Chirteş.

Președintele comisiei, senatorul Cristian Chirteş, a precizat că şedinţa urmează să aibă loc la ora 13.30, conform Agerpres.

Parlamentarii au decis să invite conducerea SRI pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate

Potrivit unui comunicat transmis săptămâna trecută, parlamentarii din comisie au decis să invite conducerea SRI pentru a fi informaţi cu privire la evoluţiile actuale de securitate la graniţa Ucrainei şi asupra aspectelor de interes pentru România.

„Am trimis o invitaţie conducerii Serviciului Român de Informaţii să participe la şedinţa comisiei noastre de săptămâna viitoare. Parlamentarii din comisie doresc să fie informaţi cu privire la situaţia din proximitatea Ucrainei şi din zonă.

Au avut întâlniri pe problematica ucraineană şi Comisiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Senatului şi Camerei Deputaţilor cu ministrul Apărării. În fiecare zi, apar noi situaţii şi fiecare dintre parlamentarii din comisia noastră are întrebări pentru conducerea SRI”, declara senatorul Cristian Chirteş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS