6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaVolodimir Zelenski spune că nu vede vreo retragere a trupelor ruse de la frontierele Ucrainei

Volodimir Zelenski spune că nu vede vreo retragere a trupelor ruse de la frontierele Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat miercuri că nu a constatat deocamdată nicio retragere a trupelor ruse de pe poziţiile din apropierea frontierei ucrainene, relatează Reuters, care citează BBC.

„Să fiu sincer, noi reacţionăm la realitatea care există şi nu vedem deocamdată vreo retragere, doar am auzit despre ea”, a spus Zelenski în timpul unei vizite în estul Ucrainei. 

„Cred că toţi oamenii normali se aşteaptă la o dezescaladare“

„Cred că toţi oamenii normali se aşteaptă la o dezescaladare. În ceea ce priveşte ameninţarea, am spus de multe ori că suntem calmi în legătură cu orice ameninţări pentru că ne amintim că toată această situaţie nu a început ieri. Acest lucru se întâmplă de mulţi ani. Atunci când trupele se retrag toată lumea va vedea asta… dar pentru moment, este doar o declaraţie”, a adăugat şeful statului ucrainean, conform Digi24.

Moscova a anunţat marţi începutul unei retrageri a mii de soldaţi ruşi concentraţi în apropiere de frontiera cu Ucraina

După săptămâni întregi de tensiuni, Moscova a anunţat marţi începutul unei retrageri a mii de soldaţi ruşi concentraţi de mai multe luni în apropiere de frontiera cu Ucraina, iar miercuri încheierea manevrelor militare şi plecarea unora dintre forţele sale din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, transmite Agerpres.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS