9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră pentru exerciții militare

Nave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră pentru exerciții militare

Șase nave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră dinspre Mediterana pentru exerciții navale, a declarat marți agenția de știri Interfax, citată de Ministerul rus al Apărării, care susține că este vorba despre exerciții planificate. 

Rusia a anunțat la începutul anului că marina sa va organiza un set amplu de exerciții care să implice toate flotele sale (peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, și aproximativ zece mii de soldați), în lunile ianuarie și februarie, de la Pacific până la Atlantic, scrie Reuters

Este cea mai recentă demonstrație de forță, pe fondul tensiunilor cu Occidentul

Presa occidentală notează că este cea mai recentă demonstrație de forță, pe fondul tensiunilor cu Occidentul privind situația geopolitică din Ucraina.

Mișcările armatei ruse sunt analizate îndeaproape după ce comasarea de trupe în apropierea Ucrainei a stârnit temeri privind un eventual război care. Moscova neagă vehement orice plan de invadare a Ucrainei.

Într-un videoclip postat pe Facebook, ministerul rus a arătat cel mai nou submarin diesel-electric al flotei sale din Pacific care trăgea cu o rachetă de croazieră Kalibr către o țintă terestră dintr-o poziție subacvatică în Marea Japoniei.

Racheta a lovit o țintă de coastă în regiunea Khabarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei, de la o distanță de peste 1.000 km (620 mile), se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS