5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalCîţu: Când plafonezi preţurile, există riscul de a avea penurie şi de apariţie a cozilor

Cîţu: Când plafonezi preţurile, există riscul de a avea penurie şi de apariţie a cozilor

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, liderul PNL, consideră că o eventuală plafonare a preţurilor la alimente presupune riscul de avea penurie şi de apariţie a cozilor.

„Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a preţurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”, a afirmat Cîţu, marţi, la Senat, conform Agerpres.

„Noi ca liberali întotdeauna vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici“

Întrebat dacă o scădere la zero a TVA ar putea fi luată în calcul, Cîţu a răspuns: „Noi ca liberali întotdeauna vom susţine un stat suplu, cu taxe cât mai mici. Avem un singur principiu de la care nu aş vrea să abdicăm. Acela de reduce taxele pentru toate produsele. Deci, dacă găsim că este oportun pentru un produs, de ce nu ar fi oportun pentru toate produsele, nu doar pentru unul şi bineînţeles o reducere oriunde, oricând o reducere a impozitării”.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că plafonarea preţului la alimentele de bază ar reprezenta o soluţie

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că plafonarea preţului la alimentele de bază ar reprezenta o soluţie pentru România, această măsură fiind aplicată şi de alte ţări europene. Întrebat dacă ar opta pentru TVA zero la alimente, liderul social-democraţilor a arătat că se va discuta, adăugând că această soluţie nu va ajuta prea mult.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS