13.4 C
Craiova
marți, 17 mai, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaFranța este pregătită să trimită sute de militari în România

Franța este pregătită să trimită sute de militari în România

Franța se declară „pregătită” să trimită sute de militari în România: E vorba de a arăta că suntem dispuși să apărăm țările NATO.

Franța este pregătită să trimită sute de militari în România și să-și asume responsabilitatea de a constitui o forță internațională pentru apărarea acesteia, dacă NATO va lua această decizie, a susținut ministra franceză a apărării, Florence Parly, sâmbătă.

Defășurarea de militară, dacă va avea loc „nu este menită să ducă la vreo escaladare militară”, a accentuat, totuși, Parly. „Dialogul continuă şi suntem convinşi că trebuie să rezolvăm acest conflict prin dialog şi soluţii diplomatice”, a spus ea.

Ministrul francez a mai declarat că: „suntem realişti, suntem lucizi şi ne pregătim”, având în vedere mobilizarea mai multor zeci de mii de soldaţi ruşi în ultimele săptămâni în apropiere de frontiera cu Ucraina şi unele mişcări din ultimele zile în Belarus. Din acest motiv;„Franţa este pregătită, dacă NATO va decide, să desfăşoare elemente militare în România”, mai precis „câteva sute de oameni”.

Rusia a anunțat că își retrage trupele de la granița cu Ucraina și Crimeea
Ucraina spune că Rusia are aproape 100.000 de militari în apropierea graniței sale / Foto: AlephNews

Parly a amintit că Franţa are deja forţe militare în Estonia, care participă la întărirea apărării acestei țări împotriva potenţialelor ameninţări din partea Rusiei, şi a precizat că propunerea sa este de a acţiona în România în calitate de „naţiune-cadru” a forţei internaţionale a NATO care ar putea fi trimisă acolo.

„Este vorba de a arăta că suntem dispuşi să apărăm ţările NATO cele mai apropiate de această zonă de tensiune”, al cărei centru este Ucraina, a afirmat Parly. 

Emmanuel Macron a avut-o cu Vladimir Putin, vineri, o discuția telefonică. În convorbirea telefonică de vineri, Macron şi Putin au reiterat dezacorduri „importante” cu privire la tensiunea legată de Ucraina, dar au promis să continue dialogul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

Două eleve din Craiova, printre elitele naţionale la biologie

ȘTIRI GdS