11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaEuropaPeste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la bazele lor, după o lună de exerciţii în apropierea Ucrainei

Peste 10.000 de soldaţi ruşi se întorc la bazele lor, după o lună de exerciţii în apropierea Ucrainei

Peste 10.000 de soldaţi ruşi s-au întors la bazele lor permanente după o lună de exerciţii în apropierea Ucrainei, a informat sâmbătă agenţia de presă Interfax, citând armata rusă.

Potrivit Interfax, preluată de Reuters, exerciţiile au avut loc în mai multe regiuni din apropierea Ucrainei, inclusiv în Crimeea, anexată de Rusia în 2014, precum şi în regiunile sudice ale Rusiei Rostov şi Kuban. Desfăşurarea de către Rusia a zeci de mii de militari în nordul, estul şi sudul Ucrainei au alimentat temeri la Kiev şi în capitale occidentale că Moscova ar plănui un atac.

Rusia neagă orice astfel de planuri, spunând că are nevoie de angajamente din partea Occidentului – inclusiv o promisiune de la NATO de a nu extinde alianţa spre Est către graniţele ruseşti – pentru că propria securitate îi este ameninţată de amplificarea legăturilor Ucrainei cu alianţa occidentală, aminteşte Reuters.

Moscova afirmă de asemenea că îşi poate desfăşura trupele pe propriul teritoriu după cum crede de cuviinţă. Estimările privind numărul de trupe ruseşti mutate recent mai aproape de Ucraina variază de la 60.000 la 90.000, cu un document al serviciilor de informaţii americane sugerând că numărul militarilor ar putea fi crescut până la 175.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS