26.8 C
Craiova
duminică, 7 august, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalFlorin Cîţu vrea să fie coborâtă la 16 ani vârsta celor care pot vota

Florin Cîţu vrea să fie coborâtă la 16 ani vârsta celor care pot vota

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că ar fi „un lucru bun”modificarea Constituţiei pentru ca dreptul de vot să fie de la 16 ani.

Cîțu a fost întrebat de jurnaliști, luni, despre posibilitatea ca vârsta celor care votează să fie coborâtă la 16 ani.

  • „Vedem, de exemplu, în UE că vârsta pentru cei care votează este coborâtă la 16 ani (…). Din punctul meu de vedere, da. Eu cred că este un lucru bun”, a spus Cîţu despre posibilitatea revizuirii Constituţiei de către actuala coaliţie PNL – PSD – UDMR, potrivit Agerpres.

El a susținut că o discuţie pe această trebuie să aibă loc în interiorul partidului pentru a clarifica ce se doreşte prin această modificare a Constituţiei.

  • „Am avut o discuţie şi în Biroul Executiv al PNL. Vreau întâi să avem o discuţie în partid, să vedem care sunt priorităţile. Este adevărat că avem acum o majoritate care poate să modifice Constituţia, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să modificăm Constituţia, dacă nu avem exact ceea ce trebuie să modificăm.
  • Sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le discutăm în PNL întâi. E adevărat, în ultimii ani am văzut, din experienţa şi parlamentară, relaţiile dintre preşedinte – Parlament – Guvern, Guvern – preşedinte ş.a.m.d., că există dezechilibre care ar putea fi corectate”, a adăugat liderul PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS