3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNational(VIDEO) Prima ședință a Guvernului Ciucă

(VIDEO) Prima ședință a Guvernului Ciucă

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă s-a reunit, joi seară, în prima ședință după ce joi a trecut lejer de votul Parlamentului și a depus jurământul de învestitură la Cotroceni.

  • „Mulțumesc încă o dată Parlamentului pentru votul de încredere și partidelor care au înțeles că mai presus de orice e interseul țării.
  • Un singur punct pe ordinea de zi – proiect de OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a spus Ciucă la începutul ședinței.

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament, cu 318 voturi, așa cum era de așteptat, având în vedere noua majoritate. Pentru a trece, era nevoie de cel puțin 234 de voturi.

Membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus apoi jurământul de învestitură la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis, care în ianuarie 2017 își punea geaca roșie și mergea în Piața Universității alături de mii de români ieșiți în stradă după adoptarea OUG 13 de către Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu, a susținut că pentru a rezolva crizele este nevoie de un guvern solid, care acum există. „Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune”, a spus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS