16.7 C
Craiova
duminică, 25 septembrie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaNationalPSD a decis că Sorin Grindeanu este vicepremier în Cabinetul Ciucă

PSD a decis că Sorin Grindeanu este vicepremier în Cabinetul Ciucă

Sorin Grindeanu a fost desemnat de PSD, în şedinţa Consiliului Naţional, pentru a deţine funcţia de vicepremier în Cabinetul Ciucă, au declarat surse din PSD pentru news.ro .

Acesta va fi şi ministrul Transporturilor. În partid a existat un conflict, în condiţiile în care Paul Stănescu a dorit să o impună pe Gabriela Firea pe aceatsă poziţie, însă Marcel Ciolacu l-a preferat pe Grindeanu.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat decizia oficială a PSD referitoare la vicepremierul Sorin Grindeanu şi a explicat că nu s-a luat o decizie cu privire la secretarul general al Guvernului.

Cabinetul Ciucă urmează să fie depus în Parlament. 

În structura Executivului sunt două funcţii de vicepremier. Una va fi deţinută de Sorin Grindeanu, şi cealaltă de liderul UDMR Kelemen Hunor. 

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că le-a cerut colegilor din partid să aibă votul privind numirea vicepremierului PSD din Guvernul Nicolae Ciucă.

El a precizat că va fi un vicepremier cu portofoliu în Executiv.

Indecizia liderului PSD a venit vine după ce Gabriela Firea ar fi transmis că îşi doreşte funcţia de vicepremier, fără portofoliu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS