9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaCiolacu vrea să fie premier prin rotație cu Cîțu

Ciolacu vrea să fie premier prin rotație cu Cîțu

Ciolacu vrea să fie premier prin rotație cu Cîțu. Președintele PSD Marcel Ciolacu spune că una dintre variantele cu care PSD și PNL vor merge la discuțiile cu Klaus Iohannis este ca președinții celor două partide să asigure prin rotație șefia Guvernului.

„Urmează să mergem la președintele României cu două variante. Este varianta prin rotație, președinții celor două partide, vom vedea și varianta agreată de președinte”, a declarat și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Anterior, liderul PNL, Florin Cîțu a anunțat că vor fi prezentate președintelui mai multe variante de premier.

Cîțu a spus că ”încă nu avem o dată” pentru întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis. Întrebat, de asemenea, când se va tranşa problema premierului, liderul PNL a răspuns că în perioada următoare. ”Astăzi, mâine, poate în zilele următoare”, a declarat Cîţu.

Liberalii nu vor să renunțe la funcția de premier. Florin Cîțu a făcut lobby intens pentru a păstra funcția pentru el, însă acest lucru a fost exclus de PSD. O variantă agreată de președintele Klaus Iohannis ar fi renominalizarea lui Nicolae Ciucă. PSD a revendicat și el funcția pentru Marcel Ciolacu, iar UDMR l-a propus pe Kelemen Hunor. O variantă discutată a fost deținerea prin rotație a șefiei Guvernului, dar și cea a unui premier independent, aceasta din urmă fiind însă exclusă total de PNL.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS