16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalConsultări la Cotroceni. Iohannis, mesaj pentru PSD: „În spațiul politic există dorința să găsim o soluție”

Consultări la Cotroceni. Iohannis, mesaj pentru PSD: „În spațiul politic există dorința să găsim o soluție”

-

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele pentru desemnarea unui nou candidat pentru funcţia de premier, după ce Parlamentul a respins Guvernul propus de Dacian Cioloş, au început la ora 11.00 și se vor încheia la 13.30. PNL merge la Cotroceni cu Nicolae Ciucă variantă de premier, impusă de altfel de către șeful statului, potrivit hotnews.


11.32 A intrat la consultari delegația PSD. „V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern. Acum suntem într-o situație mult diferită. Criza pandemică s-a aprofundat, criza politică nu mai e înțeleasă de români. În spatiul public există real dorinta de a găsi o solutie pentru a rezolva această criza„, le-a spus Iohannis reprezentanților PSD.

11.13 USR nu votează un guvern minoritar PNL-UDMR, cu premier Ciucă

Dacian Cioloș:

Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un guvern cu puteri depline, care să aibă o majoritaqte în Parlament pentru un program de guvernare. Nu putem susține un guvern minoritar câtă vreme există posibilitatea refacerii coaliției. Un guvern minoritar nu e un guvern cu puteri depline, pentru că nu poate trece legi în Parlament

11.10 „Ciucă? E treaba liberalilor, nu am nici o părere”, a fost reacția liderului PSD, Marcel Ciolacu, întrebat insistent de jurnaliști, înainte de a merge la Cotrocenni, dacă PSD va vota un guvern minoritar condus de Ciucă. „Urgența românilor e să discutăm problema pandemiei. Nu am renunțat la anticipate, dar știam cu toții că nu se pot ține acum, ținând cont de pandemie”, a mai spus Ciolacu.

11.02 Iohannis a început discuțiile cu liberalii. „Suntem iarăși în situația să discutăm formarea unui guvern și ca atare aștept o abordare constructivă, în primul rând de la PNL, dar și de la alte partide responsabile”, a afirmat președintele în debutul discuțiilor.

11.00 Delegația PNL a ajuns la Cotroceni, iar din aceasta face parte și Nicolae Ciucă, el plecând de la sediul PNL alături de Flori Cîțu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS