10 C
Craiova
vineri, 24 martie, 2023
Știri de ultima orăPoliticaNationalMiniștrii USR-PLUS demisionează din Guvern

Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvern

Demersul USR-PLUS privind depunerea moțiunii de cenzură a eșuat, iar taberele se repoziționează în Parlament. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro că miniștrii USR-PLUS își vor depune mandatele luni seară. Aceleași surse susțin că președintele Klaus Iohannis i-a invitat pe cei doi lideri la Cotroceni. Cum arată jocurile de culise și scenariile pentru următoarea zi de criză politică din România.

Liderii USR-PLUS au decis în ședința Biroului Politic ca toți miniștrii să-și prezinte demisia.

De asemenea, potrivit surselor citate, președintele Klaus Iohannis i-a chemat pe liderii Dan Barna și Dacian Cioloș la Cotroceni printr-un sms.

Liberalii din tabăra lui Cîțu au reușit luni să blocheze validarea moțiunii de cenzură

Liberalii din tabăra lui Cîțu au reușit luni să blocheze validarea moțiunii de cenzură și, mai mult de atât, au obținut timpul necesar ca Florin Cîțu să devină președintele PNL. Prin refuzul PSD de a participa la stabilirea calendarului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, liberalii au înregistrat prima victorie.

Social-democrații vor boicota ședința BP-urilor și nu vor participa

Surse politice au explicat pentru HotNews.ro că în continuare social-democrații vor boicota ședința BP-urilor și nu vor participa, blocând astfel orice demers de înlăturare a Guvernului Cîțu prin moțiune de cenzură.

„Ieri, preşedintele PSD a comunicat exact linia PSD. Nu ne-am schimbat punctul de vedere. Vom vota orice moţiune care ajunge în plen. Doi – invităm pe ceilalţi, ceea ce ei n-au făcut vizavi de noi, să vină, să avem discuţii inclusiv pe textul moţiunii şi să semneze moţiunea PSD-ului, astfel încât să plece acest guvern acasă”, a declarat Grindeanu, la Parlament, după o şedinţă a parlamentarilor PSD.

Ce câștigă PSD din această ecuație?

Ce câștigă PSD din această ecuație? Accesul la resursele guvernamentale, fără a intra la guvernare. Mai exact prin boicotul demersului USR-PLUS, social-democrații vor susține un guvern minoritar din Parlament. Miza, potrivit surselor citate sunt banii care vor veni din programul Anghel Saligny.

Demisia miniștiilor va duce la schimbarea configurației politice din Guvern

În acest context, USR-PLUS se pregătește să facă următoarea mutare, mai exact demisia miniștriilor săi din Guvern. Demisia miniștiilor va duce la schimbarea configurației politice din Guvern ceea ce va impune un nou vot de încredere în Parlament pentru Guvernul lui Florin Cîțu.

De menționat ar fi că după demisia miniștriilor USR-PLUS, premierul poate să numească miniștrii interimari și are la dispoziție 45 de zile de a veni în Parlament să ceară un vot de încredere.

Din nou, tabăra lui Cîțu din PNL cîștigă bătălia pentru că îi obține timp premierului de a participa la congresul din 25 septembrie unde candidează pentru șefia partidului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS