11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalDacian Cioloș dă de înțeles că USR PLUS iese de la guvernare

Dacian Cioloș dă de înțeles că USR PLUS iese de la guvernare

Dacian Cioloș, co-președinte al USR PLUS a reacționat la decizia premierului Cîțu de a-l demite pe ministrul justiției, Stelian Ion. Cioloș spune, pe Facebook, că premierul „a demis fără motiv al doilea ministru USR PLUS”. „Acesta nu mai e guvern de coaliție”, a concluzionat Dacian Cioloș.

„Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției.

Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz.

Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

Miercuri seară, premierul Florin Cîțu a anunțat că a trimis președintelui României cererea de revocare din funcție a lui Stelian Ion, ministrul justiției. 

Florin Cîțu i-a reproșat lui Stelian Ion că „șantajează poporul român” prin blocarea unor proiecte de dezvoltare și, de asemenea, că nu a reușit desființarea Secției pentru investigarea magistraților.

Anterior, celălalt co-președinte al partidului, vicepremierul Dan Barna, a spus că „Florin Cîțu trebuie să plece” pentru că „a arătat în această seară că nu poate conduce nimic”.

La această oră este în desfășurare o ședință a USR PLUS în care se discută despre ieșirea de la guvernare a partidului. Surse din partid susțin că la finalul ședinței va fi luată o decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS