17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicatul Europol ”traduce” alcoolemia cu care a fost prins Cîțu în SUA: Un litru de tărie sau 5 sticle de vin

Sindicatul Europol ”traduce” alcoolemia cu care a fost prins Cîțu în SUA: Un litru de tărie sau 5 sticle de vin

Reprezentanţii Sindicatului Europol afirmă că alcoolemia de 0,161 (BAC) a premierului Florin Cîţu atunci când a fost prins conducând în Statele Unite „se traduce” în aproximativ un litru de tărie (whiskey, vodcă) sau aproximativ 5 sticle (750 ml) de vin sau foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore.

„Cum se traduce alcoolemia de 0,161 (BAC) marcată de Florin Câţu, premierul României, la momentul în care a fost prins conducând în SUA:   –  aprox 1 litru de tărie (whiskey, vodcă); sau   – aprox 5 sticle (750 ml) de vin; sau   – foarte multe sticle de bere (500 ml) băute în multe ore”, au afirmat reprezentanţii sindicatului Europol, vineri, într-o postare pe Facebook.  

Potrivit acestora, fapta constituie infracţiune, nu contravenţie.   „Fapta săvârşită de Florin Câţu nu este sub nicio formă o «simplă contravenţie», aşa cum a încercat să o prezinte, ci reprezintă o veritabilă infracţiune. În rest, noi să fim sănătoşi, că din beţie ne trezim cu toţii”, au conchis aceştia.

Premierul Florin Cîţu a afirmat, miercuri, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS