13.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăPoliticaCîțu spune că nu s-a gândit în nici un moment să demisioneze

Cîțu spune că nu s-a gândit în nici un moment să demisioneze

Premierul Forin Cîţu a declarat, sâmbătă, referitor la scandalul privind informaţiile conform cărora a făcut închisoare în urmă cu 20 de ani pentru că a condus în stare de ebrietate, că nu s-a gîndit să aducă în discuţie cu preşedintele Iohannis acel moment, însă a discutat cu şeful statului în urma declanşării scandalului. El a precizat că preşedintele PNL ar fi ştiut de câteva luni această informaţie, scrie adevărul.

Am discutat cu domnul prreşedinte şi trebuie să fie foarte clar aceasta nu este o situaţie penală, sunt legislaţii diferite în România şi statele Unite, dar nu se califică sub nicio formă, am discutat cu domnul preşedinte”, a precizat premierul într-o conferinţă de presă, sâmbătă. 

El a a mai declarat că nu a discutat despre incidentul petrecut în urmă cu 20 de ani cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu preşedintele PNL Ludovic Orban  în momentul instaurării în funcţie, însă un coleg i-a spus că i-a arătat preşedintelui PNL „această hârtie şi că o are”, fiind întrebat dacă a vorbit despre acest subiect cu preşedintele Iohannis şi cu Ludovic Orban. 

Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem până la capăt

Întrebat dacă s-a gândit să îşi dea demisia în urma scandalului declanşat de cofirmarea făcută, premierul a precizat că „nu , în niciun moment, în continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem până la capăt, avem reforme pe care trebuie să le ducem până la capăt” şi a precizat că în România cazierul său este curat. 

Şeful Executivului a mai precizat că în opinia sa „totul începe de fapt la rectificarea bugetară” referitor la discuţiile din USR PLUS. În ceea ce priveşte referinţele la moralitate, premierul a declarat că a fost suprins neplăcut pentru că nu a auzit o declaraţie atunci când „directorul CFR a lăsat oamenii opt ore fără să-i ajute”.  De la apariţia informaţiei pe această temă, premierul a comunicat doar pe reţelele sociale, făcând atât anunţuri legate de activitatea Guvernului, dar postând şi imagini de la o vizită a sa în SUA, însoţite de diverse melodii. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS