18.9 C
Craiova
duminică, 26 septembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaNationalIohannis: Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă probleme

Iohannis: Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate nu rezolvă probleme

Eventualele restricții pentru persoanele nevaccinate, precum limitarea accesului în restaurante sau cinematografe, nu rezolvă problema, a afirmat mmiercuri președintele Klaus Iohannis. „Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări, nu putem învinge pandemia prin discriminare”, a afirmat Iohannis.

Întrebat despre impunerea obligației de a se vaccina anti-COVID în cazul unor categorii precum medicii sau profesorii, el a evitat un răspuns tranșant, spunând însă că este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat.

Întrebat, miercuri, de jurnaliști, dacă susține introducerea de restricții pentru persoanele nevaccinate anti-COVID, Iohannis a spus că oamenii nu pot fi constrânși să facă lucruri pe care nu vor să le facă pentru că nu le înţeleg, astfel că trebuie îmbunătățită campania de vaccinare: „Spun românilor să se vaccineze, este foarte important să prevenim un nou val, să prevenim răspândirea acestui virus”.

  • „Chiar dacă e posibil să se introducă nişte restricţii pentru nevaccinaţi în locuri neesenţiale, la restaurant, la cinema, asta nu rezolvă problema, rezolvă doar probleme punctuale. Problema se rezolvă prin vaccinarea în masă.
  • Nu pot să accept măsuri care duc la discriminări”, a afirmat şeful statului.

Chestionat despre obligativitatea vaccinării pentru anumite categorii, Iohannis a evitat să dea un răspuns tranșant, spunând însă că este inacceptabil ca personalul medical să nu fie vaccinat.

  • „Este o discuţie care va fi din ce în ce mai intensă dacă anumite categorii trebuie obligate să se vaccineze.
  • E inacceptabil ca personal medical să nu fie vaccinat. Dacă de acolo ia virusul, omul a obţinut opusul la ce s-a aşteptat. La noi, mare parte din sistemul de sănătate se face pe banii constribuabililor, așa că mă aştept să fiu tratat, să plec mai sănătos de acolo, nu mai bolnav”, a explicat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cetățenii Elveției decid dacă legalizează căsătoriile între persoanele de...

Cetățenii Elveției decid duminică, printr-un referendum, dacă legalizează căsătoriile...

ȘTIRI GdS