25.2 C
Craiova
vineri, 17 septembrie, 2021
Știri de ultima orăPoliticaPreşedintele Tunisiei l-a demis pe prim-ministru şi a suspendat parlamentul

Preşedintele Tunisiei l-a demis pe prim-ministru şi a suspendat parlamentul

Preşedintele tunisian Kais Saied l-a demis pe prim-ministrul Hichem Mechichi şi a suspendat activitatea parlamentului, după ce în ţară au avut loc numeroase demonstraţii violente în legătură cu situaţia economică şi gestionarea pandemiei, informează News.ro.

Kais Saied a ridicat imunitatea tuturor parlamentarilor şi a spus că va numi un prim-ministru în orele următoare pentru a readuce calmul în ţară.

„Potrivit Constituţiei, am luat deciziile cerute de situaţie pentru a salva Tunisia, statul şi poporul tunisian”, a spus Saied după o întâlnire de urgenţă cu oficialii din Apărare. „Trecem prin cele mai delicate momente din istoria Tunisiei. Nu este vorba despre o suspendare a Constituţiei, nici despre o abatere de la legitimitatea constituţională, lucrăm conform legii”, a adăugat el.

După anunţul făcut de Saied, oamenii au ieşit în stradă pentru a sărbători.

Mişcarea islamistă Ennahdha, forţa dominantă în Parlament, a spus într-un comunicat publicat online că este vorba despre „o lovitură de stat împotriva revoluţiei şi Constituţiei”. A fost subliniat că „susţinătorii şi poporul tunisian vor apăra revoluţia” din 2011.

Duminică, mii de oameni au sfidat restricţiile impuse în contextul pandemiei şi temperaturile ridicate pentru a demonstra în Tunis şi alte oraşe. Forţele de securitate au intervenit în forţă, mai ales în capitală. Au fost făcute mai multe arestări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscopul de weekend

BerbecAi nevoie de mai multă atenție, validare, susținere, apreciere,...

ȘTIRI GdS