10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Meci" Cîțu - Orban, la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dolj. Vezi cine a câștigat

„Meci” Cîțu – Orban, la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dolj. Vezi cine a câștigat

În această seară se află în desfășurare Comitetul de Coordonare Județean al PNL Dolj, pentru alegerea noii conduceri a filialei județene a Partidului Național Liberal. La Craiova au fost prezenți premierul Florin Cîțu, actualul președinte al PNL Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, europarlamentarii Rareș Bogdan și Cristian Bușoi și parlamentarii PNL de Dolj. Discursurile liberalilor care au urcat pe scenă au atins, inevitabil, duelul de la distanță dintre Cîțu și Orban pentru șefia partidului la alegerile din septembrie.

„Meciul” părea să se îndrepte spre o remiză, după ce membrii importanți din PNL și-au arătat, unii voalat, alți direct, susținerea față de cei doi candidați. Dacă europarlamentarul Bușoi a fost de partea lui Cîțu, Ionel Dancă l-a anunțat pe Orban ca actual și viitor președinte al partidului. Alina Gorghiu a înclinat balanța spre Cîțu, Violeta Alexandru „a egalat”, însă din spate a venit puternic Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a avut un discurs în forță, l-a comparat pe premierul Florin Cîțu cu selecționerul Italiei, Roberto Mancini, și și-a arătat pe față susținerea lui Cîțu atat ca premier, cât și ca președinte al PNL. Rareș Bogdan a mers mai departe cu previziunile și l-a anunțat de pe acum pe Marian Vasile, noul președinte al PNL Craiova, drept primarul Craiovei din 2024.

Până să se treacă la vot, la pupitru au urcat și cei doi candidați la președinția PNL. Atât Cîțu, cât și Orban au vorbit doar despre realizările lor și despre ce ar trebui să se întâmple în Dolj și în România, fără a se ataca în vreun fel. „Alegeți cu inima, dragi colegi!”, și-a încheiat discursul Ludovic Orban, în aplauzele celor din sală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS