20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalParlamentul a ratificat Tratatul EURATOM. Dezbatere cu scandal între PSD și Cîțu

Parlamentul a ratificat Tratatul EURATOM. Dezbatere cu scandal între PSD și Cîțu

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles. Planul a dus la tensiuni între Opoziție și Putere, dar și în interiorul Coaliției. De asemenea, Parlamentul a adoptat și ratificarea Tratatului EURATOM, privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene.

UPDATE 16,13 Orban, după aprobarea ratificării EURATOM: Parlamentul şi formaţiunile politice prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate

„Facilitatea de redresare şi rezilienţă decisă la nivel european, pentru a putea fi implementată, este indispensabilă ratificarea de către toate parlamentele ţărilor Uniunii Europene a acestei modificări a Tratatului. Fără ratificarea de către Parlament, inclusiv de către Parlamentul României, această enormă şansă de relansare economică care este reprezentată de facilitatea de redresare şi rezilienţă nu ar fi putut să intre în implementare. Mă bucur că, în ciuda unor frecuşuri, în ciuda unor tălpi, în ciuda foarte multor discuţii, Parlamentul României şi toate formaţiunile politice care au fost prezente la vot au dat dovadă de responsabilitate şi, prin acest vot, am arătat că noi suntem ţara Uniunii Europene şi că noi vrem să susţinem toate planurile de la nivel european care urmăresc relansarea economică şi rezilienţa”, a afirmat Orban la Parlament.

Parlamentul şi toate formaţiunile prezente la votul proiectului de lege privind ratificarea deciziei EURATOM, „în ciuda unor frecuşuri, a mai multor discuţii”, au dat dovadă de responsabilitate, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

UPDATE 15:20: Parlamentarii au adoptat ratificarea Tratatului EURATOM.

UPDATE 15:00: La reluarea ședinței de plen, PSD a anunțat că va vota ratificarea Tratatului EURATOM prevede creșterea contribuției României la Uniunea Europeană. De ratificarea tratatului depinde accesarea de fonduri în toate statele UE prin mecanismul de redresare și reziliență. Până în acest moment, doar 5 state nu au adoptat decizia privind resursele proprii ale UE: România, Polonia, Austria, Olanda și Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pensiile pentru luna mai, distribuite în avans

Compania Naţională ,,Poşta Română” anunţă că a început distribuirea...

ȘTIRI GdS