21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLiviu Dragnea câștigă definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea câștigă definitiv procesul cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a câștigat definitiv luni procesul intentat Penitenciarului Rahova pe motiv că i-a încălcat dreptul la muncă, dar și drepturile la sănătate și apărare. Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut pentru HotNews.ro că fostul lider al PSD a fost ținut în carantină de trei ori, fără fundament, iar în acea perioadă nu a putut beneficia de asistență medicală, astfel că i s-ar fi infectat o operație la spate. Miercuri, Liviu Dragnea va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea.

Liviu Dragnea a dat în judecată de mai multe ori Penitanciarul Rahova, pe motiv că nu a fost lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii, dar și pentru că i-ar fi încălcat drepturile la sănătate și la apărare. Luni, el a câștigat definitiv acest proces la Judecătoria Sectorului 5.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova , împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului cheltuielile rămân în sarcina statului”, este decizia Judecătoriei Sector 5.

Ce susține avocata acestuia:

Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, a susținut, pentru HotNews.ro că fostul lider al PSD a fost ținut în carantină de trei ori, fără fundament, iar în acea perioadă nu a putut beneficia de asistență medicală, astfel că i s-ar fi afectat o operație la spate.

„Decizia instanței demonstrează clar că în penitenciar îi sunt încălcate drepturi fundamentale. Deși a făcut COVID-19 în decembrie și a stat atunci în carantină, a mai fost băgat apoi în carantină de alte două ori, fără fundament, pe motiv că ar fi fost contact. Ultima dată a fost ținut în carantină în martie, când nu a avut acces la asistență medicală, astfel că i s-a infectat o operație suferită la spate pentru un chist. Este bătaie de joc la adresa oricărui om”, a susținut avocata fostului lider al PSD.

Miercuri, Liviu Dragnea va încerca să îi convingă pe magistrații Tribunalului București să îl elibereze condiționat, după ce prima instanță i-a respins cererea. Tribunalul București va judeca contestația la decizia din 27 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care i-a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiționată.

„Îndeplinesc condiţiile (pentru eliberarea condiţionată – n.r.). Am stat destul în penitenciar, nu reprezint un pericol pentru societate. Pot face bine”, le-a spus Dragnea magistraților Judecătoriei Sectorului 5.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a susținut că la ieșirea din închisoare fostul lider al PSD va fi angajat la o firmă.

Dragnea este încarcerat la Rahova din 27 mai 2019, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Penitenciarul Rahova a fost obligat, printr-o altă decizie a instanței, din aprilie, să îi recunoască fostului lider al PSD zilele de muncă pe care nu le-a prestat după ce i-a fost retras dreptul de muncă de către conducerea închisorii, astfel încât acestea să fie calculate pentru eliberea condiționată. Instanța i-a admis fostului lider al PSD o contestație după ce acesta a susținut că a pierdut aproximativ 50 de zile de libertate, după ce Penitenciarul Rahova i-a retras dreptul de muncă în iulie anul trecut, după interviul pe care i l-a acordat din închisoare fostei sale consiliere Anca Alexandrescu.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a menținut ilegal în posturi două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman, spune DNA.

Conform procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS