12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalMarea Britanie trimite 1000 de ventilatoare în India

Marea Britanie trimite 1000 de ventilatoare în India

Marea Britanie va trimite 1.000 de ventilatoare suplimentare în India pentru a ajuta ţara, în prezent copleşită de pandemia de coronavirus, a anunţat, duminică, ministrul britanic al Afacerilor Externe, Dominic Raab, scrie AFP.

„Este important să ascultăm cu atenţie autorităţile indiene şi să vedem ceea ce putem să le oferim, ce au nevoie şi ceea ce vor”, a declarat la Sky News şeful diplomaţiei britanice, care a vorbit cu omologul indian Subrahmanyam Jaishankar. El se va întâlni cu acesta luni, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe la G7 de la Londra, relatează News.ro.

Un prim transport de concentratoare de oxigen şi de ventilatoare din Marea Britanie a sosit marţi în India, iar un al doilea lot de acelaşi tip va sosi vineri. În total, 495 de concentratoare de oxigen şi 200 de respiratoare vor fi livrate de Londra, fostă putere colonială.

„Le-am furnizat concentratoare de oxigen, le vom furniza respiratoare şi vom trimite un alt transport de 1.000 de respiratoare”, a declarat Dominic Raab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS