5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaInternationalKremlinul respinge apelul de a-și distruge armele chimice: „Rusia nu are arme chimice”

Kremlinul respinge apelul de a-și distruge armele chimice: „Rusia nu are arme chimice”

Kremlinul a respins joi drept nefondate și ilogice cererile ca Rusia să își distrugă armele chimice, afirmând că Moscova le-a distrus cu mult timp în urmă ca urmare a ratificării Convenției privind Interzicerea Armelor Chimice, relatează National Post.

Departamentul de Stat al SUA a cerut marți Moscovei „să se conformeze obligațiilor stipulate în Convenția privind Interzicerea Armelor Chimice și să își declare și distrugă programul de arme chimice” sub supervizarea observatorilor internaționali.

Tot marți Washingtonul a anunțat sancționarea mai multor înalți oficiali guvernamentali ruși pe care îi consideră responsabili de otrăvirea disidentului Alexei Navalnîi cu agentul neurotoxic Noviciok.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a respins comentariile departamentului de stat american în legătură cu armele chimice.

„Asemenea afirmații sunt lipsite de logică și fundament și nu sunt nimic altceva decât o tentativă de a camufla fără succes politica lor de a îngrădi Rusia”, a declarat Peskov.

„Rusia a anunțat cu mulți ani în urmă și a verificat distrugerea tuturor armelor chimice de pe teritoriul său…Rusia nu are arme chimice”, le-a declarat acesta reporterilor.

Acesta a adăugat că SUA ar trebui de asemenea să-și respecte obligațiile asumate prin convenție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS