17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalLIVE VIDEO: Parlamentul dezbate bugetul de stat pe 2021

LIVE VIDEO: Parlamentul dezbate bugetul de stat pe 2021

-

Parlamentul dezbate, luni, în ședință comună, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021. Coaliția PNL, USR-PLUS și UDMR au reușit să treacă bugetul de stat prin comisiile de specialitate în trei zile. Astfel, bugetul de stat, intră în dezbaterea plenului în varianta venită de la Guvern, fără nicio modificare în plus. Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată pentru ora 16,00 și se așteaptă ca dezbaterea să se prelungească până noaptea târziu.

Ședința Parlamentului a început. Și-au înregistrat prezența 403 de deputați și senatori.
Toți parlamentarii Coaliției au fost convocați fizic la plenul reunit pentru a evita să treacă vreun amendament al Opoziției. De asemenea, la nivelul Coaliție s-a decis ca amendamentul liberalului Florin Roman privind acordarea a 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenții să nu fie susținut în plen.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis că timpul alocat pentru dezbaterile în plenul Parlamentului la articolele şi amendamentele la proiectul bugetului de stat pe 2021 să fie de 600 de minute.

Comisiile de buget-finanţe reunite au finalizat, sâmbătă, rapoartele asupra celor două proiecte.

Un număr de peste 3.500 de amendamente, depuse de PSD şi AUR, au fost la respinse, iar proiectul bugetului de stat şi proiectul bugetului asigurărilor sociale de stat au trecut în comisii în forma transmisă de Guvern.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei, potrivit Agerpres.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.
Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se stabileşte la venituri în sumă de 283,325 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 140,395 milioane lei, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 142,93 milioane lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS