1 C
Craiova
duminică, 7 martie, 2021
Știri de ultima oră Politica National Trump ripostează împotriva anchetei care îl vizează în New York: „Fascism, nu justiție”

Trump ripostează împotriva anchetei care îl vizează în New York: „Fascism, nu justiție”

Fostul președinte american Donald Trump a ripostat luni împotriva investigației care îl vizează în statul New York după ce Curtea Supremă a SUA a refuzat să blocheze solicitarea procurorilor de a obține declarațiile sale fiscale, relatează The Hill.

„Curtea Supremă nu ar fi trebuit niciodată să lase această investigație aleatorie să aibă loc dar au făcut-o”, a declarat acesta într-un comunicat.

„Acest lucru nu i s-a mai întâmplat niciodată unui Președinte înainte, este complet inspirat de democrați într-o locație a democraților, orașul și Statul New York, controlate de un inamic al meu, Guvernatorul Andrew Cuomo”, a adăugat Donald Trump.

Trump a catalogat ancheta procuraturii din Mahnattan cu privire la afacerile sale drept o continuare „a celei mai mari Vânători de Vrăjitoare din istoria Țării noastre”, făcând referire la alte investigații declanșate împotriva sa.

„Voi lupta în continuare, la fel cum am făcut-o în ultimii 5 ani (chiar și înainte să fiu ales), în pofida tuturor infracțiunilor electorale care au fost comise împotriva mea”, a mai precizat fostul președinte republican.

„Vom câștiga!”, a conchis Trump.

Curtea Supremă a refuzat luni să blocheze cererea unui procuror din statul New York de a-i fi puse la dispoziție declarațiile fiscale ale lui Trump ca parte a unei investigații privind afacerile sale, menținând decizia din instanțele inferioare.

Judecătorii Curții Supreme au emis decizia fără comentarii sau opinii separate.

Procurorul democrat Cyrus Vance Jr. a încercat să obțină declarațiile fiscale ale lui Trump încă din 2019 când un juriu a trimis o solicitare în acest sens Mazars USA, firma de contabilitate folosită de fostul președinte republican.

Procuratura din Manhattan investighează plățile făcute de avocații lui Trump către două femei care susțin că au avut aventuri cu acesta. Una dintre cele două femei este fosta actriță pentru adulți „Stormy Daniels”.

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump care a fost între timp condamnat la închisoare pentru fraudă fiscală și încălcarea legislației de finanțare a campaniilor electorale, a afirmat că plățile au fost efectuate pentru ca femeile să păstreze tăcerea cu privire la aventurile pe care le-au avut cu clientul său.

Biroul lui Vance afirmă că somația face parte și dintr-o investigație cu privire la posibile infracțiuni economice ale Trump Organization, compania imobiliară deținută de familia fostului președinte.

Comunicatul remis luni de Trump acuză procurorii că „vânează capete” în rândul politicienilor și a altor persoane apropiate de politică.

„Acest lucru este fascism, nu justiție – și este exact ceea ce vor să facă în privința mea doar că oamenii Țării noastre nu vor accepta așa ceva”, a mai afirmat Trump în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Kremlinul respinge apelul de a-și distruge armele chimice: „Rusia...

Kremlinul a respins joi drept nefondate și ilogice cererile ca Rusia să își distrugă armele chimice, afirmând că Moscova le-a distrus cu mult timp...

Camera Reprezentanților a SUA și-a anulat sesiunea de joi...

Liderii Camerei Reprezentanţilor a SUA au anulat toate voturile prevăzute pentru joi şi i-au sfătuit pe congresmeni să nu se prezinte la sesiune în...

USR-PLUS i-a găsit înlocuitor lui Traian Berbeceanu

Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6, este propunerea USR-PLUS pentru funcția de prefect al Capitalei, în prezent ocupată de Traian Berbeceanu. Potivit...

Finlanda a activat starea de urgenţă pentru a înăspri...

Finlanda a activat luni starea de urgenţă, etapă necesară pentru a-i permite înăsprirea restricţiilor decisă săptămâna trecută din cauza înmulţirii cazurilor de infectare cu...
00:00:00

LIVE VIDEO: Parlamentul dezbate bugetul de stat pe 2021

Parlamentul dezbate, luni, în ședință comună, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021. Coaliția PNL, USR-PLUS...

Nicolas Sarkozy, condamnat la trei ani de închisoare

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost condamnat luni la trei ani de închisoare pentru corupţie şi trafic de influenţă, relatează agenţiile internaţionale de...